אנחנו נמצאים בעולם מודרני ודיגיטלי שהפך את עולם האינטרנט לזירה המרכזית בה מקבלים מידע, מקבלים שירות ונכנסים לקהילות. יחד עם זאת, עבור מיליוני אנשים עם מוגבלויות גלישה באתרים רבים עלולה להוות אתגר של ממש. כאן נכנס לתמונה כפתור נגישות שאמנם נראה סמל קטן אך הוא בעל משמעות עצומה. כפתור זה מאפשר לכל אחד ואחת ליהנות מחוויית גלישה מיטבית ומקסימלית ומאפשר קבלת שירות ומידע לכולם.
כפתור נגישות – מהו ולמה הוא חשוב?
כל אתר כיום חייב שתהיה לו את היכולת להעניק נגישות לכלל האוכלוסייה לא רק באקט החברתי מבחינת המוסר אלא גם ברמת החוק. החוק מחייב כל בעל אתר לאפשר נגישות לכלל האוכלוסייה על מנת שגם בעלי מוגבלויות יוכלו ליהנות מהשירות או מהמידע באתר. חלק מהנגישות הוא גם התקנה של כפתור נגישות. כפתור זה הוא למעשה כפתור קטן שמאפשר פתיחת תפריט מגוון של אפשרויות התאמה שנועדו לתת מענה למגוון רחב של צרכים.
בין ההתאמות החשובות ביותר נמצאת האפשרות להגדלה והקטנה של טקסט המאפשרת להתאים את גודל הגופן לנוחות הקריאה האישית. בנוסף קיימת היכולת לשינוי צבעים המאפשרת להתאים את ניגודיות הצבעים בין טקסט לרקע, או לבחור פלטת צבעים המותאמת אישית. סיטואציה שהינה חשובה מאד עבור אנשים עם לקויות ראייה או עיוורון צבעים. עבור מי שמתקשה בקריאה רציפה, קיימת גם אפשרות להתאמת קצב הקראה של תכני האתר. כמו כן כדי להקל על הניווט באתר ניתן להדגיש קישורים ובכך גם להבליט את האלמנטים האינטראקטיביים.
מהן התאמות הנגישות הקיימות?
כפתור הנגישות כולל פונקציות אפקטיביות כמו התאמה לניווט מקלדת המאפשרת לגלוש באתר ללא שימוש בעכבר, תכונה שהחמה קריטית עבור אנשים עם מוגבלויות מוטוריות. כמו נגישות אל תוכן מולטימדיה היא חשובה לא פחות. הוספת כתוביות לסרטונים המספקת מידע טקסטואלי עבור אנשים עם לקויות שמיעה והפיכת התוכן הוויזואלי לנגיש.
נגישות אתרים היא לא רק עניין של נוחות, אלא גם חובה חוקית ומוסרית. בישראל, חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות מחייב אתרים המספקים שירות לציבור להיות מונגשים ולכלול כמובן גם כפתור נגישות המאפשר את מגוון האופציות לכך שכלל האוכלוסייה יקבלו את המידע והשירותים המגיעים להם. זה די ברור שמעבר לדרישה החוקית, קיימת גם חובה מוסרית ברורה, נגישות המבטיחה שכל אדם, ללא קשר ליכולותיו, יוכל ליהנות מגישה שווה למידע ולשירות אונליין.
איך מתבצעת בפועל הנגשת אתרים?
הנגשת אתרים מתבצעת בשתי דרכים עיקריות. הנגשה אוטומטית באמצעות שימוש בתוספי נגישות ייעודיים והנגשה ידנית הכוללת ביצוע התאמות בקוד האתר ובעיצוב האתר. כל אתר מונגש צריך לכלול גם הצהרת נגישות המפרטת את אופן ההנגשה ודרכי התקשרות בנושא אל הגורמים הרלוונטיים מטעם הארגון. אם שכרתם חברה מקצועית המלווה אתכם בתחום זה ואף כזו המתקינה לכם כפתור נגישות ומתחזקת את הנושא, תוכלו למנות רכז נגישות מטעם החברה המקצועית המלווה אתכם.
חשוב לציין כי גופים המספקים שירות לציבור ומעסיקים לפחות 25 עובדים, מחויבים גם במינוי רכז נגישות מקרב עובדיהם, שידאג ליישום ולשמירה על הנגישות. בסופו של דבר, כפתור הנגישות הוא סמל למחויבות חברתית עמוקה, המבטיחה שכולנו נוכל לקחת חלק פעיל ושווה בעולם הדיגיטלי.
ליווי מקצועי עושה את כל ההבדל
כפי שאתם בוחרים את הטכנאי הטוב ביותר, הרופא הטוב ביותר או כל איש מקצוע אחר חשוב לעשות זאת גם במקרה זה. התקנת כפתור נגישות בפרט ובכלל כל תחום הנגישות חשוב שיהיו באחריות חברה מקצועית המתמחה בנושא ובעלת וותק וניסיון. חברת נגיש אקספרס כאן עבורכם עם פתרונות מקצועיים להנגשת אתרי אינטרנט בהתאם לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות משנת 2017, המחייב כל אתר המספק שירותים או מידע להיות נגיש. צרו עמנו קשר עוד היום לשירות אדיב וסבלני ומקצועיות ברמה הגבוהה ביותר.
לסיכום:
נגיש אקספרס היא הבחירה המקצועית והבטוחה שלכם להנגשת אתרי אינטרנט – בדיוק לפי התקן. עם ניסיון של שנים בתחום, ליווי אישי צמוד והיכרות מעמיקה עם חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, אנחנו מעניקים שירות כולל: התקנת כפתור נגישות, התאמות נגישות בקוד האתר, ניסוח הצהרת נגישות מקצועית, וליווי שוטף לתחזוקה ועדכונים. הצוות שלנו כולל מומחי נגישות, אנשי קוד ושירות לקוחות סבלני ואדיב שמלווה אתכם לאורך כל הדרך. אנחנו לא מתפשרים על האיכות, עומדים בכל הדרישות החוקיות, ודואגים שכל מבקר באתר שלכם – ירגיש שהוא במקום שמתחשב בו. הצטרפו לעשרות לקוחות שכבר בחרו בנגיש אקספרס והפכו את האתרים שלהם לראויים, חוקיים ומונגשים לכולם. לפרטים וייעוץ ראשוני – דברו איתנו עוד היום.